Λαγοτό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο χτυπημένες στο γουδί ή σε φέτες
  • 2 φλιτζ. καρύδια σπασμένα
  • ½ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.γ. κοφτά αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 4-5 κόκκοι πιπέρι
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του χοιρινού στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με την ντομάτα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι και το μπαχάρι. Αφήνουμε να ψηθεί το κρέας σε σιγανη φωτιά προσθέτωντας ελάχιστο νερό αν χρειαστεί.
  2. Οταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα σκόρδα, αφήνουμε να ψηθούν για λίγη ώρα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα καρύδια και την τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
  3. Σερβίρουμε το φαγητό με πιλάφι σπυρωτό.
Γενικά
Πελοπόννησος

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3195 Εμφανίσεις σήμερα: 4