Χοιρινό με μήλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 2 μήλα κόκκινα, μεγάλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε ζάρια
  • 2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε ζάρια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Αφού ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα καρότα, τα μήλα, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας και προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό,τη ζάχαρη, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ½ ώρα.
  6. Σερβίρουμε το κρέας με τα μήλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5019 Εμφανίσεις σήμερα: 0