Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....
Κουνουπίδι στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1 κουνουπίδι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φέτες προσέχοντας να μην διαλυθούν οι φουντίτσες. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Ανακατεύουμε σε μπολ το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα αν χρησιμοποιούμε και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού. Απλώνουμε το κουνουπίδι στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το λεμόνι.
Αυτό το ήξερες
Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 86519
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο