Χειμωνιάτικη σαλάτα στο γκριλ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 2 ρίζες μπρόκολο
  • 1 ρίζα κουνουπίδι
  • 2-3 καρότα
  • 5-6 μανιτάρια λευκά
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φουντίτσες το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τα καρότα και στα 2 ή στα 4 τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Προσθέτουμε το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και να μαλακώσουν ελαφρά, για περίπου 30 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά λαχανικά, αφού  λόγω των ιδιοτήτων του βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης και στην καταπολέμηση του...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 728 Εμφανίσεις σήμερα: 3