Κουλουράκια με καστανή ζάχαρη και βρώμη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. φαρίνα
  • 1 φλιτζ. βρώμη
  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο
  • ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
  • ½ κ.γ. κανέλα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τμχ

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη βρώμη σε μία λεκανίτσα. Ανακατεύουμε με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να πλάθεται. Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα (όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί θα φουσκώσουν).
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 17-20 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
Στις μέρες μας κυκλοφορούν διάφορα είδη ζάχαρης στο εμπόριο. Έτσι έχουμε: 1. Την λευκή ζάχαρη που ονομάζεται κρυσταλλική. Η λευκή ζάχαρη υφίσταται την μεγαλύτερη επεξεργασία για να αφαιρεθεί η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2922 Εμφανίσεις σήμερα: 4