Κουλουράκια της Όλγας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ σακουλάκι τρούφα ή σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ σφηνάκι κονιάκ
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • ½ κ.γ. σόδα
  • αλεύρι (όσο πάρει)
  • γαρύφαλλο (προαιρετικά)
kokmar
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε μία λεκανίτσα. Ανακατεύουμε με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να πλάθεται. Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα (όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί θα φουσκώσουν).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C και ψήνουμε για 15 λεπτά, περίπου.

Σχόλια

Από τον Κουμπή Παναγιώτα την ημ/νία 03/02/2019 - 14:22
Οι συνταγές σας είναι πολύ καλές!!! Μπράβο σας!!!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8470 Εμφανίσεις σήμερα: 1