Νηστίσιμα κουλουράκια με κουβερτούρα
Υλικά συνταγής
- ½ φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. σπορέλαιο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- ½ φλιτζ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι (ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 200γρ. κουβερτούρα (για να τα κάνουμε δίχρωμα ή 400γρ.για να τα κάνουμε όλα σοκολατένια)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 1 λεπτό.
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει και χύνεται. Την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γαρύφαλλο.
- Ανακατεύουμε να κάνουν μια στροφή. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
- Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο μέρη αν θέλουμε δίχρωμα κουλουράκια.
- Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο ένα μείγμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Έπειτα, προσθέτουμε μισό-μισό το αλεύρι στα δύο μείγματα και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι, μέχρι να απορροφηθεί.
- Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει, δίχρωμα ή και μονόχρωμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
1. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα στο χέρι.
2. Αφού προσθέσουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το μείγμα μας όσο γίνεται λιγότερο.
3. Τα κουλουράκια μας θα πρέπει να έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11404
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο