Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...
Κοτοσαλάτα με σπανάκι
Υλικά συνταγής
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 4 φλιτζ. σπανάκι πλυμμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το κοτόπουλο με τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι ολόκληρο (το ζουμί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε κουσκούς ή πιλάφι).
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές. Βάζουμε σε σαλατιέρα το σπανάκι και προσθέτουμε την πιπεριά, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4799
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο