Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. γεμάτο ρίγανη
  • 1 κ.γ. κοφτό δυόσμος
  • 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφού σοταριστούν κι αυτά μαζί με το κοτόπουλο, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μέλι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι (δεν θέλουμε τα υγρά να ξεπερνούν ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα).
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 1 ώρα περίπου. Θέλουμε το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό και αρωματικό.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7701 Εμφανίσεις σήμερα: 4