Κοπανάκια με πατάτες στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 κοπανάκια
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τα κοπανάκια. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε μερικά κομματάκια βούτυρο στο εσωτερικό της πέτσας του κοτόπουλου. Βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα κοπανάκια. Αλατίζουμε το φαγητό.
  2. Κάνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, μουστάρδα,ρίγανη, δυόσμο και πιπέρι. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
  3. Περιχύνουμε με λεμόνι, πορτοκάλι και νεράκι τόσο όσο να μην σκεπάζει εντελώς τις πατάτες. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
  4. Σερβίρουμε τα κοπανάκια με τις πατάτες ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5295 Εμφανίσεις σήμερα: 3