Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (46 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες. Σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι, βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα και με το πόσο μικρά είναι.
  2. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Σε μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
  4. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
  5. Σερβίρουμε και ζεστά και κρύα.

Αυτό το ήξερες

Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 222870 Εμφανίσεις σήμερα: 5