Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Κολοκυθάκια με σως γιαουρτιού
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες. Σε νερό που κοχλάζει, βάζουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι να βράσουν για περίπου 10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
- Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 32990
Εμφανίσεις σήμερα: 10
Νέο σχόλιο