Κέικ με μαχλέπι

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 250γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 4 αυγά
  • 2 φακελάκια μαχλέπι κοπανισμένο
  • 200γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίριμα (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρόγγυλο ή μια φόρμα κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, και έπειτα εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το γάλα.
  3. Προσθέτουμε το μαχλέπι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Το μαχλέπι είναι υποσυνείδητα συνώνυμο με το τσουρέκι στην ελληνική κουλτούρα. Είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς. Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αυτό το κέικ πολλά νοικοκυριά της Κοζάνης το φτιάχνουν και σαν βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5050 Εμφανίσεις σήμερα: 1