Κέικ αμυγδάλου με κακάο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 170γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. αμύγδαλο ψύχα (σκόνη)
  • 5 ασπράδια αυγού (150γρ.)
  • 170γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 80ml γάλα
  • 90γρ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη σε κάδο μίξερ. Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε το αμύγδαλο και την βανίλια. Ανακατεύουμε με μαρίζ ή στην χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ.
  3. Λαδώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μισό απο το μίγμα. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο και 1 κ.σ. γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σοκολατί το μείγμα μας.
  4. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 35-40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3136 Εμφανίσεις σήμερα: 2