Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.σ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζ. μέλι

για το frosting

  • 120γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ωμοί κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις ομογεννοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε μήλο και την κολοκύθα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα ή ένα ταψάκι. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι.
  4. Για το σερβίρισμα ετοιμάζουμε το frosting. Ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απλώνουμε frosting πάνω σε κάθε κομμάτι. Προσθέτουμε και λίγους ωμούς κολοκυθόσπορους, προαιρετικά. Σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...
Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Η γλυκιά, κίτρινη κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα είναι ένα είδος κολοκυθιάς. Οι καρποί της είναι έτοιμοι το φθινόπωρο και από αυτή παράγονται διάφορες πίτες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 761 Εμφανίσεις σήμερα: 10