Κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • ½ φλιτζ. κράνμπερι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και την κανέλα. Σε άλλο μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίζουν (το λιγότερο για 5 λεπτά).
  2. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και το γάλα.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βουτυρο μια φόρμα για κέικ, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τη φόρμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180οC (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου) για περίπου 45 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7029 Εμφανίσεις σήμερα: 4