Κέικ με αχλάδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4-5 αχλάδια
  • 125γρ. αλεύρι
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 25γρ. κακάο
  • 125γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση.Τα στρώνουμε σε μακρόστενη αντικολλητική φόρμα μήκους 30 εκ. περίπου.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 175 °C.
  4. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.

Αυτό το ήξερες

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών  ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7532 Εμφανίσεις σήμερα: 2