Κέφαλος με μάραθο και ελιές

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κέφαλοι μετρίου μεγέθους
  • 1 φλιτζ. μάραθος ψιλοκομμένος ή ¼ φλιτζ. αποξηραμένος
  • μισό λεμόνι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ελιές πράσινες μικρές χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι (με προσοχή γιατί είναι αλμυρές και οι ελιές)
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 180οC.
  2. Καθαρίζουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω και χαράζουμε τα ψάρια.
  3. Καθαρίζουμε και πετάμε τη φλούδα από το λεμόνι κα ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
  4. Αναμειγνύουμε με το μισό μάραθο και βάζουμε στις εγκοπές και μέσα στα ψάρια.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τον υπόλοιπο μάραθο και τις ελιές, από πάνω τα ψάρια, τα λαδώνουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά στο γκριλ.
  6. Έπειτα κατεβάζουμε το ταψί στη σχάρα κάτω από τη μεσαία και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  7. Περιχύνουμε ένα λεμόνι και λαδάκι ενδιάμεσα.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συνταγή ταιριάζει και σε φαγκρί, τσιπούρα και μπαρμπούνι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4111 Εμφανίσεις σήμερα: 0