Ελαιόλαδο με φρέσκια ρίγανη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

πρώτος τρόπος

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι τη ρίγανη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.
  3. Έπειτα, είναι έτοιμο για χρήση.

δεύτερος τρόπος

  1. Ζεσταίνουμε τα κλαδάκια της ρίγανης σε ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  2. Περνάμε το ελαιόλαδο από τουλπάνι ή τούλι, όσο είναι ακόμα ζεστό και το ρίχνουμε στο μπουκάλι ή στο βαζάκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό το ήξερες

Κατά την μυθολογία, τα νεόνυμφα ζευγάρια, κατά την τελετή, φορούσαν γιρλάντες ρίγανης καθώς υπήρχε η αντίληψη ότι ενίσχυε την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων. 
Η ρίγανη εδωδιμεί σε όλα τα ήπια κλίματα και κυρίως στην λεκάνη της μεσογείου. Ο δυνατός ήλιος βοηθάει στο καλύτερο και πιο έντονο άρωμα της ρίγανης.  Η ρίγανη έχει απολυμαντικές ιδιότητες και...
H αποξηραμένη ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στο μαγείρεμα είναι καλύτερο να προστίθεται στο τέλος, για να δίνει όλο της το άρωμα και να μην πικρύζει.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.
Το ελαιόλαδο αυτό ταιριάζει πολύ σε πιάτα με πατάτες αλλά και σε σαλάτες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3677 Εμφανίσεις σήμερα: 1