Κατσικάκι στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (6 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1800γρ. κατσικίσιο μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
  2. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς. Τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω το κατσικάκι. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με το ελαιόλαδο και το κρασί, το λεμόνι και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15422 Εμφανίσεις σήμερα: 0