Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Κατσικάκι στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1800γρ. κατσικίσιο μπούτι
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κιλό πατάτες
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
- Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω βάζουμε το κατσικάκι. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με το ελαιόλαδο και το κρασί, το λεμόνι και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27600
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο