Καλαμάρι στο φούρνο με φρέσκα κρεμμυδάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 καλαμάρι ολόκληρο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½κ.γ. φρέσκο θυμάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα..
  2. Βάζουμε το καλαμάρι στο τηγάνι και το γυρνάμε να ψηθεί 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
  5. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9342 Εμφανίσεις σήμερα: 2