Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές
Υλικά συνταγής
- 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
- 6 κρεμμύδια μικρά
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε χύτρα μαζί με νερό, ολόκληρα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά απο την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα (ανάλογα και με το μοντέλο της χύτρας).
- Βγάζουμε τα υλικά σε πιατέλα και κόβουμε το χταπόδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9991
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο