Χταπόδι στη χύτρα με κόκκινες πιπεριές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 6 κρεμμύδια μικρά
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι καλής ποιότητας
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε χύτρα μαζί με νερό, ολόκληρα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά απο την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα (ανάλογα και με το μοντέλο της χύτρας).
  2. Βγάζουμε τα υλικά σε πιατέλα και κόβουμε το χταπόδι. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4935 Εμφανίσεις σήμερα: 2