Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ροζ πιπέρι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • κόκκοι ροζ πιπεριού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100γρ. φέτα (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι από το σώμα κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  3. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι μαύρο και ροζ και ζάχαρη.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Προαιρετικά, πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κύβους.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6160 Εμφανίσεις σήμερα: 2