Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ροζ πιπέρι
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό γαρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
- 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 κ.σ.ελαιόλαδο
- κόκκοι ροζ πιπεριού
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. φέτα (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι από το σώμα κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι μαύρο και ροζ και ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προαιρετικά, πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κύβους.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11480
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο