Χορτόπιτα νηστίσιμη
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
- 400γρ. σπανάκι
- 300γρ. σέσκουλα
- 300γρ. ζοχοί
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία:
Ποσότητα:
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
- Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε με μαργαρίνη.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε ,δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε''.
- Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13094
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο