Χορτόπιτα νηστίσιμη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 400γρ. σπανάκι
  • 300γρ. σέσκουλα
  • 300γρ. ζοχοί
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία:
Ποσότητα:

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
  2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
  4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
  5. Λιώνουμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
  6. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  7. Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε με μαργαρίνη.
  8. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε ,δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε''.
  9. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  10. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  11. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  12. Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  13. Αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8946 Εμφανίσεις σήμερα: 2