Χοιρινό με ξινόμηλα και κάρυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 ξινόμηλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Pygmalion
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ροδίσει το κρέας και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το φαγητό με ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κρέατος στην κατσαρόλα), προσθέτουμε το κάρυ και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Προσθέτουμε τα μήλα και αλάτι αφού περάσει 1 ώρα που έχουμε το κρέας στη φωτιά.
  5. Αφού μαλακώσει το κρέας σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε κι άλλο ζουμί μέχρι να έρθει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία το γιαούρτι. Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στο φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι με κάρυ.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4448 Εμφανίσεις σήμερα: 0