Κουνέλι του αγρού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2½-3 κιλά περίπου κουνέλι
  • 1 κιλό πατάτες baby κομμένες στα 3
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 6
  • 400γρ. μανιτάρια portobello ή διάφορα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 6 φύλλα δάφνης
  • 6-7 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Pygmalion
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά και τα καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση.. Καρυκεύουμε καλά και το κουνέλι και το γεμίζουμε με τα λαχανικά. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα βάζουμε στη γάστρα γύρω και κάτω από το κρέας.
  3. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
  4. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 στον αέρα και έπειτα για 1 ώρα πάνω κάτω.
  5. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί σκεπασμένο εκτός φούρνου για 15-20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3409 Εμφανίσεις σήμερα: 2