Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Κοτόπουλο με κάρυ και ξινόμηλα
Υλικά συνταγής
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 ξινόμηλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. κάρυ
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά η πέτσα του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε τα μήλα και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να λιώσουν τα μήλα (περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.).
- Σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε κι άλλο ζουμί μέχρι να έρθει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία το γιαούρτι. Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στο φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι με κάρυ.
Αυτό το ήξερες
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9155
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο