Χοιρινό με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
  3. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε το φαγητό και ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νεράκι για να συμπληρώσουμε.
  6. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 19592 Εμφανίσεις σήμερα: 4