Το περγαμόντο ανήκει στα εσπεριδοειδή και έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα. Το εσωτερικό του δεν τρώγεται ωμό, χρησιμοποιείται όμως για μαρμελάδα. Δίνει το άρωμα του στο φημισμένο τσάι earl grey αλλά και σε...
Γλυκό περγαμόντο
Υλικά συνταγής
- 12 περγαμόντα
- 1½ κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 3-4 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξύνουμε τα περγαμόντα στον τρίφτη, στη λεπτή του πλευρά, μέχρι να βγει το πικρό εξωτερικό μέρος της φλούδας, χωρίς να φτάσουμε στο λευκό μέρος. Πλένουμε καλά. Κόβουμε από πάνω και από κάτω τη φλούδα του φρούτου. Χωρίζουμε τη φλούδα από κάθε περγαμόντο στα τέσσερα. Τυλίγουμε κάθε φλούδα προσεκτικά σε ρολό και στερεώνουμε την κάθε μια με μια οδοντογλυφίδα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράσει). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές για να ξεπικρίσει η φλούδα. Έπειτα βάζουμε σε κατσαρόλα με κοχλάζον νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με νερό. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχουν ξεπικρίσει τα αφήνουμε σε κρύο νερό για μια μέρα, αλλάζοντας συχνά το νερό.
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τα ρολά περγαμόντου και βράζουμε για πέντε λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το γλυκό για 6 ώρες. Βάζουμε ξανά στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα το γλυκό μας, σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν.
- Διατηρούμε σε δροσερό μέρος όσο είναι κλειστά και μετά το άνοιγμα του βάζου στο ψυγείο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9557
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο