Πληροφορίες για το περγαμόντο
Το περγαμόντο ανήκει στα εσπεριδοειδή και έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα. Το εσωτερικό του δεν τρώγεται ωμό, χρησιμοποιείται όμως για μαρμελάδα. Δίνει το άρωμα του στο φημισμένο τσάι earl grey αλλά και σε διάφορα καλλυντικά όπως κρέμες, λοσιόν, σαπούνια. Το αιθέριο έλαιο περγαμόντο θεωρείται πως βοηθά στην αναζωογόνηση και την αντισηψία του δέρματος, σε περιπτώσεις ακμής αλλά και στην κατάθλιψη. Στην Ελλάδα, καλλιεργείται η περγαμοντιά κυρίως στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Γλυκό περγαμόντο
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού