Γλυκό σταφύλι με τζίντζερ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα
  • 5 εκ. τζίντζερ φρέσκο
  • 750γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. νερό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα (ή μια βανίλια)
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια και καθαρίζουμε το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρεϊται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή..
  2. Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε μόνα τους τα σταφύλια ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
  3. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε το γλυκό μας να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. ενώ ξαφρίζουμε ενδιάμεσα για να γίνει διάφανο. Μόλις δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα και αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Βάζουμε ζεστό το γλυκό στα βάζα, σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2981 Εμφανίσεις σήμερα: 0