Γλυκό σταφύλι με τζίντζερ
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα
- 5 εκ. τζίντζερ φρέσκο
- 750γρ. ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζ. νερό
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα (ή μια βανίλια)
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια και καθαρίζουμε το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρεϊται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή..
- Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμε μόνα τους τα σταφύλια ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
- Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε το γλυκό μας να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. ενώ ξαφρίζουμε ενδιάμεσα για να γίνει διάφανο. Μόλις δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Βάζουμε ζεστό το γλυκό στα βάζα, σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6549
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο