Γλυκό καρπούζι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φλούδα καρπουζιού (την ζυγίζουμε αφού καθαρίσουμε από το πράσινο περίβλημα και αφήσουμε λίγη κόκκινη σάρκα πάνω στο άσπρο μέρος)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • 4 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 βάζα του 1 κιλού

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια περίπου στο μισό μέγεθος της παλάμη μας. Βάζουμε τα κομμάτια καρπουζιού, με το χυμό από τα 3½ λεμόνια και νερό σε λεκανάκι. Βάζουμε και πιάτα ανάποδα από πάνω για να τα πιέζουν και να παραμένουν βυθισμένα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες.
  2. Στραγγίζουμε τις φλούδες και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και ξαφρίζουμε.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
  4. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. μέχρι να δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει. Σφραγίζουμε τα βάζα.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα αλλά και παρεξηγημένα φρούτα του καλοκαιριού. Δεν προσφέρει στον οργανισμό μας μόνο νερό (αποτελείται κατά 90%) και ζάχαρη (5% περιεκτικότητα), αλλά είναι πολύ...
Ο υδροπέπων, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το γνωστό σε όλους μας καρπούζι (karpuz τούρκικη λέξη), καλλιεργείται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και αριθμεί πάνω από 1200 ποικιλίες!Πρώτοι...
Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε σε πιατάκι. Αν το σιρόπι χύνεται σαν νερό δεν είναι έτοιμο. Όταν θα κυλάει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3272 Εμφανίσεις σήμερα: 3