Τάρτα με σύκα και ανθότυρο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 125γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας

για τη γέμιση

  • 500γρ. σύκα αφού καθαριστούν
  • 30γρ. κουκουνάρι
  • 40γρ. αμύγδαλα φιλέΑμύγδαλα ασπρισμένα κομμένα πολύ λεπτά. Κυκλοφορούν και στο εμπόριο κομμένα.
  • 300γρ. ανθότυρο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
  3. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω ελαφρά.. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα η στα έξι κομμάτια. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε λίγο μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με το ανθότυρο και απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Από πάνω απλώνουμε τα σύκα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κουκουνάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 15 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Το σύκο δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2274 Εμφανίσεις σήμερα: 1