Λαδόπιτα με σταφίδες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτηρια γάλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 φλιζτ. Σταφίδες
  • 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα (ταψί Νο 32)

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C. Αλευρώνουμε ελαφρά τις σταφίδες.
  2. Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι και τα μπαχαρικά. Διαλύουμε σε λίγο από το γάλα τη σόδα φαγητού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με κουτάλι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ή φόρμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  4. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.

Αυτό το ήξερες

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1639 Εμφανίσεις σήμερα: 0