Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Γλυκιά μπομπότα με γλυκό κυδώνι
Υλικά συνταγής
- 4 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 110γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1½ φλιτζ. γλυκό κυδώνι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό με το αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα και συνέχεια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκολλάει η μπομπότα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Παίρνουμε το κουτάλι του παγωτού και βγάζουμε με αυτό μπομπότα στο πιάτο δίνουμε στρόγγυλο σχήμα με δύο κουτάλια. Σερβίρουμε 2 μπάλες μπομπότα σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε με γλυκό κυδώνι και 1-2 κουταλιές από το σιρόπι του.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Νάουσα
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3093
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο