Γλυκιά μπομπότα με γλυκό κυδώνι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 110γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1½ φλιτζ. γλυκό κυδώνι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Μακεδονία (Νάουσα)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό με το αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα και συνέχεια.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκολλάει η μπομπότα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Παίρνουμε το κουτάλι του παγωτού και βγάζουμε με αυτό μπομπότα στο πιάτο δίνουμε στρόγγυλο σχήμα με δύο κουτάλια. Σερβίρουμε 2 μπάλες μπομπότα σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε με γλυκό κυδώνι και 1-2 κουταλιές από το σιρόπι του.
  4. Σερβίρουμε αμέσως.
Νάουσα
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2992 Εμφανίσεις σήμερα: 1