Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1 βανίλια

για το στόλισμα

  • 600-700γρ. πράσινη ζαχαρόπαστα (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας)
  • τρούφα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 24-26 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  5. Παίρνουμε κουπάτ δεντράκια και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε. Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε δεντράκια με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα. Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο νερό. Αλείφουμε την κάτω πλευρά της ζαχαρόπαστας με λίγο νεράκι και την κολλάμε πάνω στο μπισκότο. Αν χρησιμοποιούμε τρούφα, βάζουμε την τρούφα σε πιάτο. Αλείφουμε με λίγο νερό τα σημεία της ζαχαρόπαστας που θέλουμε να στολίσουμε με τρούφα και βουτάμε το μπισκότο μέσα στο πιάτο με την τρούφα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
  8. Μπορούμε να τα κάνουμε δωράκια. Παίρνουμε διάφανα σακουλάκια και κορδέλες της αρεσκείας μας και τυλίγουμε κάθε μπισκότο χωριστά.

Αυτό το ήξερες

Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1870 Εμφανίσεις σήμερα: 29