Γευστική καροτοσαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 6 καρότα
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 4 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κλημεντίνες καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά) και καβουρδίζουμε στο φούρνο το σουσάμι για 3 λεπτά.
  2. Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
  3. Βγάζουμε το σουσάμι απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και το σχοινόπρασο.
  4. Ανοίγουμε τις κλημεντίνες, ξεχωρίζουμε τις φέτες.
  5. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. σουσάμι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αντί του σχοινόπρασου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο κολίανδρο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2486 Εμφανίσεις σήμερα: 0