Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D.
Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών.
Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Γαύροι στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό γαύροι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα γαυράκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
- Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί με το γαύρο μέσα στο ταψί. Στρώνουμε τα ψαράκια να είναι ομοιόμορφα απλωμένα στο ταψί μας και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά.
- Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τη ρίγανη.
Αυτό το ήξερες
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.
2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10219
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο