Γαύρος μαρινάτος με σκόρδο και καυτερή πιπεριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 1 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γάυρος
  • χοντρό αλάτι
  • ξύδι
  • ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • ρίγανη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 τάπερ (1 κιλό)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Σε γυάλινο σκεύος βάζουμε αλάτι στον πάτο, ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο, αλάτι και συνεχίζουμε εναλλάξ τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια. Στο τέλος καλύπτουμε από πάνω με χοντρό αλάτι.
  2. Αφήνουμε έτσι τα ψάρια για 12 ώρες. Μετά από 12 ώρες βγάζουμε τα γαυράκια από το αλάτι, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε άλλο γυάλινο σκεύος. Τα καλύπτουμε με ξύδι. Τα αφήνουμε για άλλες 12 ώρες.
  3. Μετά το πέρας των δώδεκα ωρών, ξεπλένουμε μέσα στο ξύδι τα ψάρια, ένα-ένα και βγάζουμε το κόκκαλο.
  4. Τοποθετούμε σε γυάλινο τάπερ, Προσθέτουμε το σκόρδο, την ρίγανη και την καυτερή πιπεριά και καλύπτουμε με αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαιόλαδο αλλά παγώνει στο ψυγείο.
  5. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι αν θέλουμε. Είναι τέλειος μεζές για το τσίπουρο των μερακλήδων.

Αυτό το ήξερες

Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4135 Εμφανίσεις σήμερα: 1