Γαύρος μαρινάτος

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαύρος
  • λάδι
  • ξύδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • κόκκοι πιπεριού
  • ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
eftychia
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 κιλό

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τον γαύρο. Κόβουμε τα κεφάλια, αδειάζουμε και καθαρίζουμε την κοιλιά. Βάζουμε τον γαύρο σε μπολ, καλύπτουμε με ξύδι από λευκό κρασί και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. (η ποιότητα και το είδος ξυδιού επηρεάζει την τελική γεύση του γαύρου).
  2. Ξεπλένουμε τον γαύρο, τον ανοίγουμε στην μέση και βγάζουμε το κόκκαλο. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε για 20 λεπτά με το αλάτι. Τον ξεπλένουμε ξανά και τον βάζουμε σε μπολ με λάδι καλής ποιότητας και προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, τη ρίγανη και και το σκόρδο. Το λάδι πρέπει να καλύπτει τον γαύρο. Βάζουμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5247 Εμφανίσεις σήμερα: 3