Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 500γρ. σπαγγέτι
  • 500γρ. χυμό από φρέσκες ντομάτες ή 250γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου και 250γρ. χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι
SMILE
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τον χυμό από φρέσκες ντομάτες ή το κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και τον χυμό εμπορίου. Προσθέτουμε την ρίγανη, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. η σάλτσα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  2. Παράλληλα βάζουμε τα σπαγγέτι σε κοχλάζον νερό με αλάτι να βράσουν. Τα σουρώνουμε 3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα (συμβουλευτείτε τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού επάνω στο πακέτο) αλλά κρατάμε περίπου 2 δάχτυλα νερό μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τις γαρίδες και βράζουμε για 5 με 7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους. Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα με τις γαρίδες μέσα στα ζυμαρικά και τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά ώστε να ρουφήξουν τα σπαγγέτι τη σάλτσα.
  4. Σε τηγανάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά τα ντοματίνια για να μην είναι εντελώς ωμά.
  5. Σερβίρουμε την μακαρονάδα σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8896 Εμφανίσεις σήμερα: 2