Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • ½ φλιτζ. νερό
  • ⅓ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1 τσούσκα (καυτερή πιπεριά) (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι από το σώμα. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. εκτός από τις γαρίδες. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 10 λεπτά.
  2. Αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος του μαγειρέματος να προσθέσουμε και λίγη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. στο τηγάνι. Σερβίρουμε τις γαρίδες χλιαρές.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4173 Εμφανίσεις σήμερα: 5