Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. γαρίδες μεγάλες
- ½ κ.σ. μπούκοβο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία τοματάκια κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (400γρ.)
- 250ml. κρασί λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε σε μπολ τις γαρίδες με το μπούκοβο και το αλάτι. Σε βαθύ και πλατύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τις γαρίδες για 2 λεπτά.
- Τις αποσύρουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί και τη ρίγανη. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε να πάρουν σάλτσα οι γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10727
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο