Γαρίδες σαγανάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 15-20 γαρίδες
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες φρέσκιες ή
  • 2 φλιτζ. σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε). Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
  2. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσειΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για 15 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν κόκκινες οι γαρίδες.
  3. Προσθέτουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Προσέχουμε την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε, γιατί τα θαλασσινά είναι αρκετά αλμυρά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 41731 Εμφανίσεις σήμερα: 26