Σορμπέ πεπονιού

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πεπόνι
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8-12 φύλλα μέντας
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το πεπόνι κρατώντας τη φλούδα για να σερβίρουμε μέσα το σορμπέΠαγωμένο έδεσμα με φρούτα, ζάχαρη, μαρέγκα. Σερβίρεται σαν επιδόρπιο ή ανάμεσα σε επίσημα γεύματα για να προετοιμάσει τον ουρανίσκο των καλεσμένων για την συνέχεια.
  2. Πολτοποιούμε τη σάρκα πεπονιού με την άχνη και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγοκυψέλες.
  3. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και χτυπάμε σε μπλέντερ ώστε να γίνει αφράτο και λείο.
  4. Βάζουμε το σορμπέ στη φλούδα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κομμένα φύλλα μέντας. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη άχνη ακόμη.

Αυτό το ήξερες

Το πεπόνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών καθώς περιέχει βιταμίνη C και Β-καροτίνη. Όσο πιο ώριμο τρώμε το πεπόνι τόσο πιο πλούσιο σε περιεκτικότητα Β-καροτίνης είναι! Εκτός από τα παραπάνω περιέχει...
Το πεπόνι έχει την καταγωγή του στην Ασία και έχει συνδεθεί με σημαντικές θεραπευτικές ιδότητες. Στην αρχαιότητα είχε καλλυντικές ιδιότητες και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται η φλούδα του ως μάσκα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3072 Εμφανίσεις σήμερα: 0