Φοντί μαύρης σοκολάτας (ή κουβερτούρας)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • φρούτα για το σερβίρισμα (φράουλες, μπανάνες, νεκταρίνια, σταφύλια)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

Σε μπέν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε στο σκεύος του φοντί και ετοιμαζόμαστε για «βουτιές».

Αυτό το ήξερες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...
Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2547 Εμφανίσεις σήμερα: 8