Φαρφάλες με ελιές Θάσου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φαρφάλες
  • 500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
  • 1 πιπεριά καυτερή (τσούσκα)
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • ½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελιές θρούμπες Θάσου χωρίς κουκούτσι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά καυτερή και πράσινη.
  2. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα- δεκαπέντε λεπτά.
  3. Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και τις φαρφάλες, τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το νερό που κρατήσαμε.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε. Πριν το σερβίρισμα τρίβουμε ρίγανη και προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3640 Εμφανίσεις σήμερα: 3