Ριγκατόνι με ελιά και βασιλικό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες ή 500γρ. κονκασέ ή 500γρ. χυμός ντομάτας
  • 15 φύλλα βασιλικός φρέσκος
  • 100γρ. ελιές (πράσινες ή μαύρες) χωρίς κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες και τις περνάμε από το multi.
  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multiή στον τρίφτη.
  2. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.Όταν το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα (φρέσκες ντομάτες: 30 λεπτά ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.: 20 λεπτά ή χυμός ντομάτας: 15 λεπτά) και την ανακατεύουμε συχνά.
  4. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και τις ελιές στην κατσαρόλα να πάρουν μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  7. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας για πιο πλούσια γεύση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4516 Εμφανίσεις σήμερα: 2