Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. σπαγγέτι Νο10 (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 3-4 ντομάτες ώριμες ή 500γρ. κονκασέ ή 500γρ. χυμός ντομάτας
- 15 φύλλα βασιλικός φρέσκος
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες αφού τις χαράξουμε ένα σταυρό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το multi.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη.
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Όταν το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα (φρέσκες ντομάτες: 30 λεπτά ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.: 20 λεπτά ή χυμός ντομάτας: 15 λεπτά) και την ανακατεύουμε συχνά.
- Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Δε σπάμε τα ζυμαρικά και αν θέλουμε να έχουν περισσότερο άρωμα, τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών .
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 103639
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο