Φακόρυζο με χταπόδι

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 250γρ. φακές
  • 100γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • ½ φλιτζ. ξύδι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 500γρ. ντομάτες (ώριμες περασμένες στον τρίφτη)
  • 1 φλιτζ. ελαιολάδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χταπόδι με το ξύδι και νερό τόσο όσο να το σκεπάζει καλά. Βράζουμε για 1 ώρα. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Έπειτα τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε τις φακές μαζί με το ζουμί τους σε πυρέξ. Προσθέτουμε το χταπόδι, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συνταγή αυτή είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή για να μην πετάξετε τις φακές που σας περίσσεψαν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2313 Εμφανίσεις σήμερα: 0